top of page
Search
  • jasminavermeulen

Kennismakingsweekend ;)

Updated: Apr 18, 2022Vrijdag 11 maart reden ik en mijn vader vanuit Brussel een fantastisch weekend tegemoet. Toen we in Vinkeveen aankwamen waren er al een tiental mensen. Degene die als eerst aankwamen warden direct naar de keuken gestuurd om zo de eerst keukendienst te vormen. Toen iedereen er was, werden alle ouders weggestuurd en de telefoons ingesameld. Nadien mochten we onze kamers inrichten. Ik had een heel gezellig kamertje met nog drie andere meisjes. Super leuk! Toen dat geregeld was, was het de bedoeling dat we onszelf in groepjes verdeelden voor de keuken en schoonmaak-dienst van de komende twee dagen. Ik had de schoonmaakdienst van zaterdag namiddag en de keukendienst van zondag middag. De tijd ging echt snel want het was toen al tijd voor het avond eten. De keukendienst had spaghetti bolognese voorbereid. Na dit heerlijk eten moesten we elkaar natuurlijk wat beter leren kennen. Kennismakingsspelletjes dus! Die avond was heel erg leuk, maar we moesten goed slapen want wij hadden nog een leuker weekend voor de boeg.


We werden om kwart voor acht gewekt door het enige meisje met een wekker. Ontbijt was om acht uur. Na het ontbijt moesten we een uurtje of twee wat schoolwerk maken of in stilte een boek lezen. Toen iedereen wat werk had gedaan en de keukendienst klaar was met opruimen was het tijd voor wat teambuildingspelletjes. Deze waren voornamelijk met een leider die de anderen, die geblinddoekt waren, aanwijzingen gaf. Na een tiental spelletjes en een lekker middageten was het tijd om onze avond te plannen. Wij mochten zelf kiezen wat we gingen doen. Hiervoor kregen we 50 euro. Eerst was de bedoeling om een soort bonte avond te doen maar uiteindelijk werd het meer een dansavond met heel veel snoep en chips natuurlijk. Met de dancebattles, pingpong spelletjes, tafelvoetbal en de luide muziek natuurlijk was het zeker een meer als geslaagde avond!


En zo begon alweer de laatste dag. Ontbijt was ietsjes later omdat het zondag was. Dus stond ik pas om acht uur op. Na het ontbijt waren er, zoals de dag ervoor, nog wat meer teambuilding spelletjes gepland waarvan ook hier de meeste met blinddoek waren. In deze spelletjes zat ook een duidelijke boodschap; Duidelijk communiceren! Na de spelletjes was er weer een uurtje studeren. Ik moest wat vroeger stoppen omdat ik keukendienst had. Dat was veel afwassen! Toen ik klaar was met mijn keukendienst had ik een klein gesprekje met Monique, de directeur van School At Sea over mij en School At Sea. En toen kwamen de eerste ouders al hun kinderen ophalen.


Het weekend was echt super leuk en ik kan me wel voorstellen om met deze groep zes maanden op zee te zitten!
76 views0 comments

Comments


bottom of page